HBD 2014

Klik hier voor alle foto’s van Huttenbouwdorp 2014!

Vrijdag 11 juli

Wat een heerlijke zonnige dag, de kinderen stonden alweer op tijd bij de kassa om de hutten mooi te maken voordat de jury langskwam om te beoordelen. RTV Noord kwam nog langs om een paar mensen te interviewen en om half 12 begon de Jury met hun ronde om alle hutten een cijfer te geven, nadat ze overal langs waren gegaan konden ze nog even overleggen voordat iedereen te horen kreeg wie de top 3 was. Helaas, was er gister avond nog een hutje ingestort en dit groepje kreeg een troostprijs! Daarna kwam er een bulldozer om al het hout op 1 bult te gooien, aangezien het terrein werd afgezet hiervoor konden de kinderen bbqen en op de waterbaan. Zoveel plezier hadden de kinderen, wat wil je ook met dit lekkere weer. Heerlijk verkoeling en ook nog knakworsten en marshmallows op een stokje warm kunnen maken. Om kwart over 2 werd er nog een groepsfoto gemaakt en werden we allemaal nat gespoten door de brandweer daarna ging de bult in de brand,de brandweer moest tussendoor even weg vanwege noodoproep, gelukkig kwamen ze vrij snel terug en konden we verder. Huttenbouwdorp was een prachtige week, en hiervoor willen wij dan ook iedereen bedanken!
Gemeente Haren, brandweer, politie, jury, sponsoren, vrijwilligers, Torion en alle ouders met kinderen die hebben geholpen aan deze prachtige week!
Dank jullie wel! En op naar volgend jaar!

Donderdag 10 juli

De 3e dag van huttenbouwdorp was van start gegaan! Het was vandaag een warme dag maar toch waren 275 kinderen weer erg leuk bezig met bouwen en decoreren van hun Saloon of Wigwam. In de ochtend konden kinderen zich laten schminken of gezellig knutselen met één van onze vrijwilligers. Rond de middag hebben de vrijwilligers heerlijke ijsjes uitgedeeld vanwege het warme weer. Daarna was er tijd voor waterspelletjes dit deden we in samenwerking met de brandweer, de kinderen konden heerlijk afkoelen en gingen ook met veel plezier de vrijwilligers verkoeling geven. In de avond was er nog kinderdisco en “de tocht tot indiaan”. En na de tocht tot indiaan en kinderdisco zat ook deze geslaagde dag er weer op.

Woensdag 9 juli

De ochtend begon goed, half 10 waren kinderen weer op het veld om de hele dag te timmeren. Tussen de middag kregen we een heerlijke frikandellen en kroketten en daarna nog leuke activiteiten lasso werpen en wigwam maken. Het weer werd beter en de zon begon te schijnen! We zouden ook nog kinderdisco houden maar dit kon niet door vanwege het noodweer, dat was wel erg jammer! Maar toch was het een prachtige dag met veel lol

Dinsdag 8 juli

Vandaag (dinsdag 8 juli) was het zover, vanaf half 9 kwamen kinderen al in de rij staan. Ongeveer 274 kinderen verzamelde zich op het veld, Anne Meiboom gaf een leuke speech met daarbij wat regels. Daarna gaf Carmen van der Leij een verhaal over lucky luke en de daltons, 4 vrijwilligers hadden een boevenpak aangetrokken en waren ontsnapt! Gelukkig met hulp van de kinderen werden ze gevonden en mochten de kinderen gaan bouwen nadat ze achter de tralies zaten! De kinderen stormde het terrein op en zochten snel een plekje op, vele ouders hielpen met tillen maar gelukkig niet met een hamer in de hand. Helaas zat het weer niet mee, maar dat weerhield niemand. Iedereen bleef en maakte er een feestje van! We hebben de dag leuk doorgebracht met bouwen en met activiteiten, ook kwam de Mikkelhorst nog tussen de middag met ijsjes waar vele kinderen erg blij mee waren! Voor we het zelf wisten was het al weer 16.00 uur en tijd om naar huis te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.